„Защо на картините не им трябват заглавия“

от

публикувано на 05.03.2022

Днес ще ви представим една необикновена книга, която ще ви потопи с пълна сила в света на изобразителното изкуство. „Защо на картините не им трябват заглавия“ е страхотна провокация към малките читатели като целта е  да научите повече за великите художници и творбите, които може да видите в галерии и музеи.

Авторите, Ондржей Хорак и Иржи Франта са хора на изкуството. Хорак признава, че винаги се е интересувал от книги и рисуване. Бил е екскурзовод в няколко галерии. Франта обича и твори живопис, но също е автор на арт инсталации.

Нетрадиционният подход, използван в книгата от двамата автори определено прави силно впечатление. Вие ще научавате за произведенията на изкуството чрез случки от живота на главните герои. Баба, Дядо, техните внуци Ники и Ема са едните персонажи, а другите са отборът на Ряпата, Лулу и Професора, които замислят грандиозен обир. Действието и разговорите са представени чрез комикс, който също е форма на изобразителното изкуство.

И така, малко по малко, в книгата ще откривате отговори на въпросите:

Може ли всеки да бъде творец?

Как художниците са използвали боите през отделните етапи на развитие на изкуството?

По какви критерии се определя дали една картина е добра?

Кои са различните направления в изкуството?

Дори и да не сте посещавали някои от световните музеи, в книгата ще може да видите картини на Клод Моне, Едвард Мунк, Анри дьо Тулуз-Лотрек и други. Ще научите интересни неща за школите и биографиите на известните творци и ще разберете кои са най-прочутите кражби на произведения на изкуството.

 

 

Източник: https://www.raketabooks.com
Източник: https://www.raketabooks.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: