„Ранобудно петленце“, 17 – 21 октомври 2022

от

публикувано на 16.10.2022

Приказен е месец октомври, нали! Преоблече се в топлите есенни багри за миг, като че ползвайки вълшебната сила на истински маг. В седмицата от 17 до 21 октомври и предаването „Ранобудно петленце“ е подбрало приказки за преобразяването на природни и магични създания.

 Понеделник, 17 октомври, ще ни плени с приказката за скъпоценности „Кехлибареният замък“, която ни приканва далеч – в земите около Балтийско море.

Воден дух ще сготви рибена чорба в приказката „Страшната котка“. А за кого точно и дали e било съвсем безопасно за духчето ще разберете във вторник, 18 октомври.

Пак в далечния Север, в земите на инуитите, ни отвежда приказката „Синовете на ловеца“. Ще я чуем на 19 октомври, сряда.

На 20 октомври, четвъртък, с приказката „Какво им на Луната“, написана от дете, ще отправим поглед още по-далеч – до самия наш небесен спътник.

„Приказка за зелката, която мечтаела да бъде роза“ ще прозвучи на 21 октомври, петък, и ще ни смае със смелостта на някои, които са „почти“ роднини на Царицата на цветята. Така, развеселени, ще завършим седмицата на вълшебното преобличане и преобразяването.

„Ранобудно петленце“ слушайте от понеделник до петък, в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“.

Източник: pixaby

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: