Слончето Елмър

от

публикувано на 19.02.2023

Във фокуса ни на внимание днес са две цветни книжки с най-пъстрото слонче – Елмър.  Британският писател и илюстратор Дейвид МакКий отново се е постарал да предложи забавни истории, с които да допълни поредицата за известния слон.

„Елмър на кокили“ ще ви въведе във вълнуващо и малко опасно приключение. Група ловци иска да хване Елмър и приятелите от стадото му. Но карираният слон измисля хитър план.  Всички започват въодушевени  подготовката. За целта, изработват кокили, с които да прикрият следите си. Но как тежките слонове ще се качат на тънките дървени кокили, ще сработи ли планът на Елмър и ще се спасят ли слоновете, може да разберете от страниците на книгата „Елмър на кокили“ .

В другата нова книга за карирания слон  „Елмър в снега“,  главният герой  отведежда своите приятели слоновете на далечна разходка. Там, където е много високо, студено и има сняг! Досетихте ли се кое е това място? Планината, разбира се.  В този разказ за Елмър ви очакват много игри, „слонска пързалка“ и един необикновен бял слон.

 

Източник: https://janet45.com
Източник: https://janet45.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: