Лятна академия за деца и ученици – НХА София 2023

от

публикувано на 19.07.2023

И тази година студентите от Националната художествена академия в град София влизат в ролята на учители на всички желаещи деца и ученици.  Тазгодишното четиринадесето издание на събитието е посветено  на  100-годишнината от рождението на  Любен Зидаров, илюстрирал цялата българска и световна класика за деца. Децата – участници в Лятната академия на НХА София ще имат възможност да се срещнат със сина на Любен Зидаров, изкуствоведът Филип Зидаров, както и с внучката му – Андрея Зидарова – възпитаничка на НХА.

През целия месец август децата, разделени в две възрастови групи – от 6 до 10 години и от 11 до 18 години, ще могат да се включат в следните творчески ателиета: „Академично рисуване“, „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Илюстрация“, „Комикс“, „Керамика“, „Мозайка“, „Витраж“, „Икона“, „Кукли“ и „Куклена къща“, „Еколандия“, „Калиграфия:, „Дизайн – Рециклиране“, „Анимация“, „Декупаж“, „Сценография“, „Мода“, „Текстил“, „Куклен театър“ и „Компютърна графика“ за по-големите ученици.

Освен предвидените посещения в галерии и музеи, организаторите са планирали  и пленер „Рисуваме София“, който ще се проведе в парковe и градски пространства. В края на месец август ще бъде представена  изложба с  най-добрите произведения, реализирани по време на Лятната академия.

Такси за участие:

– Цял ден – от 9:00 до 18:00 часа: 40 лв.;

– Половин ден – 20 лв.;

– Две седмици – цял ден (с бонус един безплатен ден): 360 лв. или половин ден: 180 лв.;

– Цял месец – цял ден (23 дни, с бонус 3 безплатни дни): 800 лв. и половин ден: 400 лв.

 

Таксите включват: режийни разходи, хонорари за учители и персонал, както и разходи за всички художествени, канцеларски и хигиенни материали, необходими за провеждането на проекта.

За повече информация:

Мария Ландова, ръководител на проект ЛАДУ

тел.: 0888 14 87 15; e-mail: m.landova@nha.bg

Източник: НХА

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: