Творческо писане за деца

от

публикувано на 09.11.2023

Деца, чували ли сте за творческото писане? Поканихме сценариста и драматург Светльо Томов,  който от дълги години вдъхновява и насърчава децата в това да успяват да пишат истории – любопитни и достойни за четене.  Курсовете по творческо писане, освен че подобряват оценките в училище, помагат на децата да развият и по-добър езиков речник.

Възпитаниците на Светьо Томов могат да се похвалят с редица награди, както от страната, така и на международни конкурси. Някои от децата, например имат отличия в Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“. Целта на това състезание за по-добро писане е да открои млади талантливи хора в направленията поезия и проза.

 

„В един момент ми изкристализира идеята, че мога да предам опита си в писането на деца, които имат въображение и потребност да пишат.“ – споделя Светльо Томов.  И допълва, че курсовете по творческо писане помагат много на децата за израстването им – на чисто езиково ниво и като начин на изразяване. Това е показателно и по оценките, които започват да получават по български език и литература в училище.

Развитието на въображение и свобода в изразяването е в основата на  доброто четиво. Децата, от своя страна споделят, че този курс по творческо писане им помага да получат повече увереност в уменията си на бъдещи писатели.

Какво още ни разкри  Светльо Томов и какви теми вълнуват децата, може да чуете в звуковия файл.

Източник: pixabay.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: