На гости на децата от село Старо Оряхово

от

публикувано на 20.12.2023

Искате ли да тръгнем на пътешествие из България? Ще се разходим до прекрасни места и ще се запознаем с чудесни деца, които обичат да пеят и танцуват. Ще пътуваме дълго, защото отиваме на другия край на страната, само на 14 км от морето. Там е село Старо Оряхово, което е разположено в община Долни чифлик, област Варна. На територията на селото се намират резерватите „Камчия“ и „Киров дол“, защитената местност „Камчийски пясъци“, както и природната забележителност „Горска барака“, създадена с цел да запази уникалните вековни букови и церови дървета. През летните месеци туристите, които идват тук могат да се качат на лодка и да се разходят по река Камчия. По течението й всеки може да се наслади на красиви гледки от растения и да види интересни и свободно живеещи животни, някои , от които се срещат само там.

Колегата Валери Леков ще ни срещне с едни слънчеви деца, които много обичат да четат, пеят и танцуват. Те са на различна възраст, но в свободното си време предпочитат да отидат в читалището, където се провеждат заниманията им по народни и модерни танци. А през лятото ловят риба и тичат по близките поляни, за да играят на воля.

Децата от Старо Оряхово, област Варна не пропускат празниците в селото, защото тогава имат възможност да се включат в празничната програма и да излязат на сцената, за да зарадват своите близки и приятели, като пеят и танцуват. Нека да ги чуем!

 

Източник: село Старо Оряхово

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: